Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

4χρονο κοριτσάκι είχαν απαγάγει τσιγγάνοι στα Φάρσαλα.


- Το ζευγάρι των τσιγγάνων είχε αρπάξει το κοριτσάκι το 2009 από τους βιολογικούς του γονείς και έμενε μαζί τους σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.


- Κατάφεραν να κλέψουν από το τμήμα γεννήσεων του δήμου Αθηναίων τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

- Η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού 

- Τη φώναζαν Μαρία και μιλάει λίγες λέξεις Ρομ 

- "Αγρίμι" την χαρακτήρισε η παιδοψυχολόγος που την εξέτασε 

- Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας - Επείγον σήμα στην Interpol

- Η επιμέλεια της μικρής δόθηκε με απόφαση εισαγγελέα στο Χαμόγελο του Παιδιού

- Η εξέταση DNA έδειξε πως το κατάξανθο αγγελούδι δεν είναι παιδί του ζευγαριού
- Σε ποιες αντιφάσεις έπεσε το ζευγάρι των απαγωγέων

Νέα στοιχεία για την απίστευτη υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Μαζί με τα νέα στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε να μένει με ένα ζευγάρι τσιγγάνων στον καταυλισμό των ρομά στα Φάρσαλα. 

Οι φωτογραφίες δόθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και με την παράκληση όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Το παιδί αναμένεται να εξετάσει ανθρωπολόγος, ώστε από την κατατομή των οστών να αποκαλυφθεί από που κατάγεται. 

Το 4χρονο κοριτσάκι, που το φωνάζουν Μαρία, δεν μιλάει παρά λίγες λέξεις Ρομ, δεν έχει την ανάπτυξη παιδιών της ηλικίας του και ήταν προσκολλημένο στην 40χρονη τσιγγάνα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο 39χρονος και η 40χρονη υποστήριξαν στην αρχή πως ήταν δικό τους παιδί. Αλλά το παρουσιαστικό του κοριτσιού (κατάξανθο με πράσινα μάτια) δεν είχε καμία σχέση μαζί τους. Από την εξέταση DNA που έγινε αποκαλύφθηκε αυτό που είχαν καταλάβει εξ αρχής οι αστυνομικοί: πως το παιδί, δεν ήταν δικό τους. 

Όταν οι ερωτήσεις άρχισαν να γίνονται πιο επίμονες, το ζευγάρι έπεσε σε αντιφάσεις. Άλλοτε έλεγαν πως τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Μετά η 40χρονη υποστήριξε ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, μετά υποστήριξε πως είναι "καρπός" της σχέσης της με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο! 

Τελικά αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι είχε απαγάγει το παιδί το 2009, λίγο μετά τη γέννησή του!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, το ζευγάρι το 2009 πήρε το παιδί από τους βιολογικούς του γονείς και μάλιστα κατάφερε να πάρει και το πιστοποιητικό γέννησης και βάπτισης από το τμήμα γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων! 

Η κυριότερη εκτίμηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας παράνομης υιοθεσίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα η 40χρονη τσιγγάνα να ήταν εκείνη που μεσολάβησε για να γίνει η υιοθεσία, που όμως δε προχώρησε και να αναγκάστηκε να κρατήσει το παιδί. 

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι η 40χρονη τσιγγάνα είχε δυο ταυτότητες, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. 

Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση
 
Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και μετά σε διάστημα 3,5 μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφανίζεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών.

Οι δύο ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού, πιθανότατα για να παίρνουν μεγαλύτερο επίδομα τέκνων.

Την ψυχολογική στήριξη του παιδιού έχει αναλάβει ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ρομά και το κορίτσι χθες παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπηρεσιών στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς. 

Υπάρχει επίσης και η εκδοχή του κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια να τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσου. Θα γίνουν έρευνες και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας. 

Σημειώνεται πως σε ένα νοσοκομείο όπου δρούσε παρόμοιο κύκλωμα, μετά τις γέννες, οι γιατροί τους έλεγαν πως το παιδί είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, μάλιστα, οι μάνες είχαν ζητήσει να ανοιχτούν τα φέρετρα, τα οποία ήταν άδεια.
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
 
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια ελέγχου σε καταυλισμό τσιγγάνων της πόλης. Μέσα σε ένα δωμάτιο βρέθηκε κλειδωμένο ένα 4χρονο κορίτσι, που από την πρώτη στιγμή κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών. Επρόκειτο για μια ξανθιά πρασινομάτα που ήταν σε κατάσταση σοκ.

Το αντρόγυνο που υποστήριζε πως η μικρή ήταν παιδί τους οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Και εκεί όμως επέμειναν πως η 4χρονη ήταν κόρη τους. Τα αποτελέσματα του τεστ DNΑ που διέταξε να γίνει ο εισαγγελέας όμως, επιβεβαίωσαν τους φόβους της αστυνομίας.


Η μικρή δεν είναι τσιγγάνα και δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη. Τότε το ζευγάρι των τσιγγάνων υποστήριξε πως η 4χρονη δεν είναι η βιολογική τους κόρη, αλλά τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι τσιγγάνοι όταν άρχισαν να πιέζονται έδωσαν και άλλες εκδοχές. Η γυναίκα ανέφερε μια φορά ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, σε άλλο σημείο ότι την έκανε με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο.

Η μικρή, έχει ψελλίσει κάποιες ελληνικές λέξεις, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει αποστείλει την φωτογραφία της σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απαχθεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερη από 4 ετών.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι των τσιγγάνων δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ. Οι αστυνομικοί έχουν βρει μόνο τα 4 (πέντε μαζί με το κοριτσάκι) και συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένονται ανακοινώσει εντός της ημέρας...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο βρίσκεται εδώ.