Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Τα τσάρτερ του πληρωμένου έρωτα

Ανθεί όσο ποτέ η βιομηχανία του σεξουαλικού τουρισμού, ειδικά στην Ασία.

Εκατομμύρια ανήλικοι εξωθούνται κάθε χρόνο στην πορνεία σε όλο τον κόσμο λόγω της φτώχειας και των πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες τους.

Τα ταξίδια του Γάλλου υπουργού Πολιτισμού στις πατρίδες του σεξουαλικού τουρισμού προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία. Ο Φρεντερίκ Μιτεράν, όμως, δεν είναι μόνος. Τα τσάρτερ του πληρωμένου έρωτα που απογειώνονται από τις ανεπτυγμένες χώρες σπανίως είναι άδεια. Η βιομηχανία του σεξοτουρισμού, με επίκεντρο τη Νοτιοανατολική Ασία, ανθεί όσο ποτέ.

Η παιδική πορνεία στον κόσμο σε νούμερα:

Κίνα: 600.000

Ινδία: 575.000

Βραζιλία: 500.000

Ταϊλάνδη: 300.000

Νεπάλ: 150.000

Φιλιππίνες: 100.000

Ταϊβάν: 60.000

Ρωσία: 50.000

Πακιστάν: 40.000

Βιετνάμ: 40.000

Αγ. Δομίνικος: 30.000

Σρι Λάνκα: 30.000

O γεωγραφικός τόπος όπου διασταυρώνονται η ερωτική επιθυμία και το χρήμα είναι κυρίως η Νοτιοανατολική Ασία. Κοινός παρονομαστής είναι η ανέχεια και- σε κάποιες περιπτώσεις- οι εσωτερικές συγκρούσεις που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Στο Νεπάλ, τα δέκα χρόνια εμφύλιου πολέμου ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους μαοϊστές ερήμωσε τις αγροτικές περιοχές και γέμισε τις πόλεις. Το αποτέλεσμα; Το 2008 στην τουριστική περιοχή Ταμέλ της πρωτεύουσας Κατμαντού είχαν καταμετρηθεί 200 μαγαζιά για μασάζ και 35 μπαρ «με κορίτσια».

Η Ταϊλάνδη.

Επίκεντρο του σεξουαλικού τουρισμού, πάντως, παραμένει η Ταϊλάνδη. Και σε αυτήν την περίπτωση ο πόλεμος έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ήταν 29 Μαΐου 1969 όταν οι ΗΠΑ υπέγραψαν μια συμφωνία με την κυβέρνηση της Μπανγκόκ με αντικείμενο τη δημιουργία μιας «βάσης αναψυχής» για τους Αμερικανούς στρατιώτες που επέστρεφαν από το μέτωπο του Βιετνάμ. Το μέρος που επιλέχθηκε για τη βάση ήταν η Πατάγια, ένα χωριό στις ανατολικές ακτές της Ταϊλάνδης και σήμερα ένα από τα αγαπημένα θέρετρα του σεξουαλικού τουρισμού. Το αμερικανικό μοντέλο αντέγραψαν στη συνέχεια οι τοπικοί επιχειρηματίες της Μπανγκόκ. Κάπως έτσι γεννήθηκε η συνοικία με τα κόκκινα φανάρια της Πατ Πονγκ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης «Save the children», στη Νοτιοανατολική Ασία το ένα τρίτο των ντόπιων που προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες είναι ανήλικοι. Η UΝΙCΕF εκτιμά ότι 1 εκατ. παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο στην Ασία με σκοπό την πορνεία, τα μισά από γνωστό ή φιλικό πρόσωπο και το 40% από τις οικογένειές τους, ενώ κάποια πέφτουν θύματα απαγωγής. Αλλά και ο κόσμος της ενήλικης πορνείας είναι φτιαγμένος από εκμετάλλευση, απειλές και εμπόριο της τοπικής μαφίας. Οι πελάτες πλέον δεν είναι μόνο Δυτικοί στην Πατ Πονγκ έχουν δημιουργηθεί οίκοι ανοχής αποκλειστικά για Άραβες, Ιάπωνες και Κορεάτες. Ο Ντε Σαντ, ο Φλομπέρ και ο Άρθουρ Κλαρκ Πριν από μερικά χρόνια ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ είχε περιγράψει τόσο ρεαλιστικά και χωρίς ενοχές στην «Πλατφόρμα» τις ηδονές του σεξουαλικού τουρισμού ώστε κατηγορήθηκε για κυνισμό. Ωστόσο, οι ρίζες του σεξουαλικού τουρισμού στη λογοτεχνία είναι πολύ πιο παλιές. Ο μαρκήσιος ντε Σαντ στο ταξίδι που είχε κάνει στην Ιταλία το 1775 είδε από κοντά και περιέγραψε την παιδική πορνεία. Ο Ευγένιος Ντελακρουά διηγείται την επίσκεψή του σε ένα χαρέμι στο Αλγέρι και ο Κάρολος Μποντλέρ μιλάει στα «Προσωπικά Ημερολόγια» για «μελαχρινές πλανεύτρες» στις Νότιες Θάλασσες, διευκρινίζοντας ότι η ανοησία τους «ήταν συχνά στολίδι της ομορφιάς τους». Το 1849 στο Κάιρο ο Γουστάβος Φλομπέρ δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναζητήσει μια διάσημη πόρνη «μαύρη και πανέμορφη, ολόκληρη αλειμμένη με αιθέρια έλαια». Τελικά την εντόπισε και επέστρεψε στη Γαλλία με ένα αφροδίσιο νόσημα, το οποίο τον οδήγησε στον θάνατο. Ο «καταραμένος» Αρθούρος Ρεμπό είχε αγοράσει μια κοπέλα με «ανοικτό δέρμα» από την Αβησσυνία και ο Γκι ντε Μοπασάν έμεινε καταγοητευμένος από την υπέροχη φωνή μιας πόρνης στο Αλγέρι. Περνώντας από τα ίδια μέρη το 1893 ο Αντρέ Ζιντ ερωτεύτηκε έναν μικρό «Μοχάμεντ». Τη Νοτιοανατολική Ασία είχε ανακαλύψει αρκετά χρόνια πριν από τον μαζικό τουρισμό ο Άρθουρ Κλαρκ. Στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, εξαγόραζε τις σεξουαλικές υπηρεσίες ανήλικων αγοριών για λίγες ρουπίες. Και παραδεχόταν ακόμη πιο κυνικά και από τον Ουελμπέκ: «Εάν αυτά τα παιδιά ξέρουν αυτό που κάνουν και θέλουν να το κάνουν, για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα».

To άρθρο βρίσκεται εδώ.

6 σχόλια:

koulpa είπε...

τι να πείς.. εγώ προτιμούσα τις κωλόγριες..
μα ξεπερνά τη δυνατότητα επεξεργασίας του εγκεφάλου μου..
ασε που πως να το περικυκλώσεις το θέμα.. ποιά θέληση που τα πουλάνε σα ζώα.. πότε είναι κανείς όρημος να αποφασίσει.. πως εμπλέκεται η ηλικία.. ξέρω τριαντάριδες που ούτε πλησιάζουν.. και 13αριδες που είναι όρημοι.. μάλον κάποιο ψυχολογικό τεστ χρηάζεται.. και για τους εκδιδόμενους.. και για τους πελάτες.. εδώ το τι είναι αγοραίος έρωτας δε ξέρω ακριβός.. μιά που για κάποιους έρχεται πιό φθινά ανα επαφή από ένα αυτχή γάμο.. :):)
κι έλεγα έχω έρθει κι εδώ.. και έχω σχολιάσει.. αλλά άλλαξε ποστ και δε το πήρα χαμπάρι :):)
καλησπερούδια κι από εδώ και περαστικά μας.. :):)

KitsosMitsos είπε...

Τα'χω δει από κοντά και η κατάσταση είναι όντως τραγική... Και δυστυχώς έχει στηθεί ολόκληρο οικοδόμημα πάνω σ'αυτού του είδους τον "τουρισμό".

Lefki είπε...

Δεν ξέρω ποιοι είναι χειρότεροι, οι πελάτες ή οι γονείς που -εις γνώσιν τους- ωθούν τα παιδιά τους σ'αυτά? Πολλές φορές έκανα στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση "Κρίνε μάγκα μου, πες πως είσαι ο 'Άγιος Πέτρος και είναι δουλειά σου να τους κρίνεις."
Και μη μου πείτε πως οι πελάτες είναι ψυχολογικά άρρωστοι και πρέπει να τους λυπόμαστε, και μη μου πει κανείς πως οι γονείς το κάνουν από ανάγκη και φτώχεια...

Lefki είπε...

Και διόρθωσε την ώρα που βγαίνει στα σχόλια, ό,τι να'ναι δείχνει!

kostaslogh είπε...

ο επόμενος χοτ προορισμός θα είναι η Ελλάδα
...έρχεται

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο είναι η πουριτανίστικη και οπισθοδρομική χριστιανική μας ανατροφή. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι πηγαίνουν εκεί για να κακοποιήσουν ανήλικα είναι αμερικανοευρωπαίοι τουρίστες προκειμένου να ξεσκάσουν από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό στον οποίο ζουν εγκλωβισμένοι. Ράπερς και ρεμπέτερς, διαβάστε να ανοίξει το μάτι σας!