Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μετά το τρένο φάντασμα, η πόλη φάντασμα.


Μοιάζει σαν μια οποιαδήποτε πόλη, έχει ουρανοξύστες, δέντρα κι όμως όλα είναι μια οπτική απάτη. Είναι μια πόλη φάντασμα, μια ανύπαρκτη πόλη (Vids)

Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υγρασία των τελευταίων ημερών στον ποταμό Xin’an της Ανατολικής Κίνας δημιούργησε στον ορίζοντα μια "νέα πόλη".
Καθώς η ομίχλη έπεσε στη περιοχή δημιουργήθηκε μια μαγική εικόνα: Ξαφνικά σηκώθηκαν πελώρια κτήρια και φύτρωσαν δέντρα με τους κατοίκους να παρατηρούν καλά καλά το θέαμα, διερωτώμενοι εάν υπήρχε το όλο σκηνικό εκεί μέχρι πρότινος και απλά δεν το είχαν παρατηρήσει τόσο καιρό.

"Ήταν σαν όραμα, σαν να βλέπαμε να αναδύεται από το ποτάμι ένας χαμένος πολιτισμός", ανέφεραν οι κάτοικοι προσθέτοντας ότι έμοιαζε σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία.

Η μυστηριώδης πόλη εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε.

Οι επιστήμονες έχουν μια απλή εξήγηση για τον εν λόγω φαινόμενο καθώς υποστηρίζουν πως πρόκειται στην ουσία για αντικατοπτρισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα έγινε πιο θερμή από την θερμοκρασία του νερού.

Όταν οι ακτίνες του ηλίου περνάνε από τον ψυχρότερο αέρα σε θερμότερο διαθλώνται δημιουργώντας μια αντανάκλαση στο νερό, όμοια με αυτή της ατμόσφαιρας.
Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στην Αυστραλία όπου στους δρόμους λόγω της ζέστης βλέπουμε την άσφαλτο να έχει πλημμυρίσει με νερό ενώ καθώς πλησιάζει ο οδηγός εξαφανίζεται δια μαγείας το εν λόγω σκηνικό.




Το κείμενο και βίντεο, εδώ.


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έφτιαξαν φάρμακο που «σβήνει» τα αρνητικά συναισθήματα.

Δημοσίευση: 27-5-2011, 13:56 Τελευταία ανανέωση: 29-5-2011, 18:02

Ενα φάρμακο που «απαλύνει» τον ψυχικό πόνο, καθώς διαγράφει εμπειρίες που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα έφτιαξαν καναδοί επιστήμονες.

Το χάπι δρα αναστέλλοντας την έκκριση της ορμόνης που σχετίζεται με το στρες (κορτιζόλη) και προκαλεί συναισθήματα τα οποία συνοδεύουν τις άσχημες αναμνήσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να διαγράφει και τις ίδιες τις επώδυνες αναμνήσεις. 

Επιπλέον, ακόμη και όταν το άτομο δεν βρίσκεται υπό την επήρεια του φαρμάκου, βάσει των κλινικών δοκιμών, ο εγκέφαλός του δεν ενεργοποιεί ξανά το τραυματικά συναισθηματικό φορτίο και τον ανάλογο ψυχικό πόνο. 

Η δραστική ουσία ονομάζεται μετυραπόνη και οι ερευνητές του καναδικού πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Κέντρου Μελετών του Ανθρώπινου Στρες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λουί-Λαφοντέν, με επικεφαλής την Μαρίν-Φρανς Μαρέν, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 

Η νέα μελέτη αμφισβητεί τη θεωρία ότι οι εμπειρίες που καταγράφονται στη μνήμη δεν μπορούν να τροποποιηθούν από τη στιγμή που εγγράφονται και αποθηκεύονται στον εγκέφαλο. 

Η μετυραπόνη μειώνει δραματικά την κορτιζόλη, η οποία εμπλέκεται άμεσα στην ανάκληση των αναμνήσεων και έτσι η αύξηση της πρώτης μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν συνδεθεί με τις αναμνήσεις. 

Οι κλινικές δοκιμές με 33 εθελοντές έδειξαν ότι η ουσία του έκανε να μην μπορούν -μέχρι και τέσσερις μέρες μετά την χορήγηση του φαρμάκου- να ανακαλέσουν τις πιο αρνητικές πλευρές μιας ιστορίας, ενώ δεν είχαν πρόβλημα να θυμηθούν τις συναισθηματικά ουδέτερες πλευρές. 

Μάλιστα, ακόμα και όταν η δράση της μετυραπόνης σταματούσε και το επίπεδο κορτιζόλης αύξανε, πάλι οι ίδιοι άνθρωποι συνέχιζαν να μην μπορούν να θυμηθούν και να «βιώσουν» τις οδυνηρές αναμνήσεις. 

Οι καναδοί ερευνητές εκτιμούν πως ουσία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες, αλλά και γενικά όσους βασανίζονται συχνά από άσχημες αναμνήσεις. 

Εν τούτοις, οι ειδικοί δεν έχουν καταστήσει σαφές το μηχανισμό δράσης της συγκεκριμένης ουσίας, ενώ μελετούν ακόμη εάν μεταβάλλοντας το επίπεδο της κορτιζόλης εμπλέκεται άμεσα στην ανάκληση των γενικών αναμνήσεων, με επικείμενο αποτέλεσμα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμαναν ότι χρειάζονται και άλλες μελέτες πριν δοκιμαστεί σε ασθενείς αυτό το φάρμακο ή κάποιο άλλο παρεμφερές, το οποίο επίσης θα μειώνει δραστικά την κορτιζόλη. 

Το κείμενο εδώ.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βγήκαν τα ποδήλατα στους δρόμους.

Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά από σήμερα Δευτέρα το υπ. Μεταφορών, μετατρέποντας σε ποδηλατόδρομους περισσότερες από 20 λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε σε ποιους δρόμους εφαρμόζεται το μέτρο.

Σε ποδηλατοδρόμους μετατρέπονται οι περισσότερες από τις λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου.
Το μέτρο, το οποίο επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, αφορά τους εξής δρόμους:
*Βασ. Σοφίας, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πυρρή και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Τσόχα και Ακαδημίας
*Φειδιππίδου, μεταξύ των οδών Μεσογείων και Κηφισίας
*Σταδίου, μεταξύ των οδών Σταύρου και Βουκουρεστίου
*Βασ. Κωνσταντίνου και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Βασ. Αλεξάνδρου
*Πατησίων, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Μετσόβου και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Πανεπιστημίου
*Συγγρού στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Ζίννη και Διάκου
*Ακαδημίας, μεταξύ της πλ. Κάνιγγος και της οδού Ιπποκράτους
*Μαυρομματαίων, μεταξύ των οδών Βασ. Ηρακλείου και Ιουλιανού
*Ηπείρου, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων
*Ιπποκράτους, μεταξύ των οδών Κατσώνη και Σόλωνος
*Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Ξιφίου
*Αλεξάνδρας, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος και στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Πατησίων και Σούτσου
*Σωκράτους, μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς
*Ερατοσθένους, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος, και
*Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ των οδών Μιχαλακοπούλου και Βασ. Σοφίας.

Το κείμενο εδώ.

Με υπογραφή «Anonymous».

Η διεθνής διαδικτυακή κολεκτίβα «Anonymous» φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την εμφάνιση της φράσης «Sold Out», «ξεπουλήθηκε» δηλαδή, στην προμετωπίδα του ελληνικού περιπτέρου στην Μπιενάλε της Βενετίας. 

Η άλλη φράση, «Anon Stateless Immigrants Land», δηλαδή «Μια προσεχώς ακυβέρνητη χώρα προσφύγων», παραπέμπει στα αρχικά ASI (Anon Stateless Immigrants), με τα οποία αυτοπροσδιορίζεται η κολεκτίβα που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα και θεωρεί εαυτήν παγκόσμιο πρόσφυγα. Η ίδια φράση είναι και το σύνθημα των ακτιβιστικών δράσεων που είχαν προαναγγείλει ότι θα κάνουν στη διάρκεια της 54ης Μπιενάλε της Βενετίας. 

Ολα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα αστυνομικής έρευνας, αλλά ενός απλού «γκούγκλινγκ» στο Διαδίκτυο. Το μπλογκ της κολεκτίβας αναλαμβάνει ειρωνικά την ευθύνη για την «πώληση του ελληνικού περιπτέρου στο ΔΝΤ». Δεν είναι η μόνη δράση που ανέπτυξαν σ' αυτή την Μπιενάλε. Νέοι Ισπανοί και Ιταλοί, μέλη ή συμπαθούντες την κολεκτίβα, κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν «Anon Stateless Immigrants», διαδήλωσαν έξω από το ισπανικό περίπτερο - μια που η Ισπανία είναι από τις άμεσες «υποψηφιότητες» στο ντόμινο των οικονομικών καταρρεύσεων. Και επίσης έγραψαν στη γυάλινη οροφή του αμερικανικού περιπτέρου: «Free Bradley Manning», δηλαδή «Ελευθερώστε τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ», τον 23χρονο μυστικό αναλυτή του αμερικανικού στρατού που κατηγορείται ότι άφησε να διαρρεύσει βίντεο στο οποίο φαίνεται αμερικανικό ελικόπτερο «Απάτσι» στο Ιράκ να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει άμαχο πληθυσμό - συμπεριλαμβανομένων και δύο δημοσιογράφων του Ρόιτερ.
Σε ανοιχτή επιστολή τους στο Διαδίκτυο, με τίτλο «Η ανατροπή του θεάματος», οι ASI, που φαίνεται να είναι κλάδος των «Anonymous», είχαν προαναγγείλει τη δράση τους στην Μπιενάλε, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μας αηδιάζει το τζετ σετ των κριτικών που, υπακούοντας στη μόδα, ενσωματώνουν την υποκειμενικότητα και την ανατρεπτικότητα της κουλτούρας σε φεστιβάλ τέχνης, όπως είναι εν προκειμένω η Μπιενάλε της Βενετίας, με μόνο στόχο να ενισχύσουν τους εαυτούς τους και τις "εταιρείες" τους. (...) Πρέπει να σταματήσουμε τους πρωταγωνιστές από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν αυτά τα πρότζεκτ και τις εκθέσεις». 

Η κολεκτίβα «Anonymous» άρχισε να δραστηριοποιείται το 2008 και έκτοτε, μέσω «χάκερινγκ» στο Διαδίκτυο κυρίως, αλλά και ακτιβιστικών δράσεων, εμφανίστηκαν σε διάφορες περιπτώσεις: Ανέπτυξαν δράση εναντίον των Αμερικανών «σαϊεντολόγων», επιτέθηκαν με «ιούς» στη Sony, παρενέβησαν διαδικτυακά στις πρόσφατες τουρκικές εκλογές. Το CNN τούς βάφτισε «ένας από τους τρεις ισχυρότερους διαδόχους του WikiLeaks». 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή τις εξεγέρσεις στη βόρεια Αφρική, εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις που διατηρούσε η Σοσιαλιστική Διεθνής με τον Χόσνι Μουμπάρακ. Λίγο μετά, ανακοίνωσαν διεθνώς την «Operation Greece», «Επιχείρηση Ελλάδα», υποστήριξη της χώρας ενάντια στο ΔΝΤ με κάθε τρόπο και κυρίως με απόπειρες διαδικτυακής «μόλυνσης» και παραβίασης του website του.
Η ονομασία τους, «Anonymous», προέρχεται από τη γνωστή υπογραφή -«Ανώνυμος»- στο Διαδίκτυο όσων δεν θέλουν να κοινοποιήσουν την ταυτότητά τους. Σήμα-κατατεθέν τους είναι η μάσκα του Γκάι Φοκς από το γνωστό κόμικς «V for Vendetta» των Αλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των μελών τους και η ταυτότητα των «εγκεφάλων». 

Στην Μπιενάλε εν τω μεταξύ, ύστερα από αίτημα της Διοχάντης, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση «Beyond Reform» της φετινής ελληνικής εκπροσώπησης, τοποθετήθηκε γραπτή πινακίδα με την οποία οι επισκέπτες πληροφορούνται ότι τα συνθήματα που είναι γραμμένα στο ξύλινο περίβλημα του ελληνικού περιπτέρου δεν έχουν σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η ίδια που για το έργο αυτό δούλεψε επί μήνες χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη, οικονομική ή άλλη, από το υπουργείο Πολιτισμού (τα χρήματα αναμένονται), βρέθηκε προ εκπλήξεως το πρωί της Παρασκευής, όταν είδε τα συνθήματα. Και δήλωσε «απογοητευμένη και βαθιά λυπημένη» για ό,τι συνέβη. 

Το ΥΠΠΟΤ, από την πλευρά του, καταδίκασε «απερίφραστα κάθε πράξη βίας», επισημαίνοντας ότι «η τέχνη είναι κατεξοχήν χώρος ελεύθερης έκφρασης και αμφισβήτησης, η οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει τη μορφή βιαιοπραγίας ή βανδαλισμών». Οι έρευνες των ιταλικών Αρχών για τον εντοπισμό των υπευθύνων συνεχίζονται, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό μάλλον δεν θα είναι και τόσο απλό. 


Το κείμενο και φωτό, εδώ.  

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στα Εξάρχεια αντί για ευρώ... λιρέτα.

Η Λιρέτα Εξαρχείων είναι πλέον γεγονός. Ολόκληρη Ευρώπη μπορεί να βασανίζεται για το πώς θα σώσει το νόμισμα της, το ευρώ, όμως οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων έχουν ήδη έτοιμο το... Σχέδιο Β.
Πρόκειται για ένα νόμισμα που έκανε εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνιση του ως αφίσα στους τοίχους των Εξαρχείων, ενώ το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων διατείνεται ότι έχει ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμο προς χρήση!
Σύμφωνα με την Ημερησία, στα χαρτονομίσματα υπάρχουν φιγούρες ιστορικών προσώπων που έζησαν και έδρασαν στα Εξάρχεια και σκοπός είναι να αποδειχθεί πως δεν είναι απαραίτητο το χρήμα που εκδίδεται από τις κεντρικές τράπεζες.
Πρόκειται για μία κίνηση στα πρότυπα της Αργεντινής, όπου μετά τη χρεοκοπία πολλές επαρχίες τύπωσαν τα δικά τους νομίσματα.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις περίπου το 20% του πληθυσμού της Αργεντινής συναλλασσόταν με τα τοπικά νομίσματα.
Όπως σημειώνει το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων "Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους στην Αργεντινή, η πτώση της εμπιστοσύνης στο εθνικό νόμισμα και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άιρες κυκλοφόρησαν 17 τέτοια νομίσματα.
Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό".
Μετά από αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε ανάλογες κινήσεις και από άλλες "αγανακτισμένες" περιοχές της Αττικής.

Το κείμενο εδώ.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τα χέρια του έτρεµαν χωρίς λάπτοπ.

Σήµερα στην ανακρίτρια ο 18χρονος χάκερ από το Μπραχάµι που εδώ και χρόνια είχε γίνει εφιάλτης για το FBI και την Ιντερπόλ. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑ∆ΕΛΗΣ, ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
 Ενα λάπτοπ µε σύνδεση στο Ιντερνετ για να ελέγξει το χαρτοφυλάκιο των µετοχών του ήταν το µοναδικό που ζήτησε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης ο 18χρονος Αλέξανδρος. Για πρώτη φορά από τα 12 του χρόνια είχε µείνει χωρίς υπολογιστή για περισσότερες από 12 ώρες. Ο χάκερ που είχε αναστατώσει το FBI, την Ιντερπόλ και για 3½ χρόνια αποτελούσε τον Νο 1 ένα καταζητούµενο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, θα περάσει σήµερα το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας για να µάθει το κατηγορητήριο που θα τον βαρύνει. Με µεγαλύτερο ενδιαφέρον περιµένει και το κατηγορητήριο του FBI εις βάρος του. Από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν και εισέβαλε στην επίσηµη σελίδα του FBI και στη συνέχεια της NSA, βρέθηκε πολύ ψηλά στη λίστα των καταζητούµενων χάκερ για τις αµερικανικές Αρχές.

«Τα χέρια του έτρεµαν. Ειδικά για το χρηµατιστήριο από τις 11 και ύστερα που άνοιξε, ήταν συνεχώς ανήσυχος και ζητούσε πληροφορίες για το πώς πηγαίνει», περιγράφει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. «Εκανα τις επιθέσεις για να κερδίσω τον σεβασµό των υπολοίπων χάκερ αλλά και γιατί τέτοιου είδους επιθέσεις µε εκφράζουν και ιδεολογικά. ∆εν είναι άλλωστε λίγο πράγµα να σε κυνηγάει το FBI και η Ιντερπόλ», είπε χθες ο νεαρός χάκερ. «Παρ’όλα αυτά, προσπάθησε πολλές φορές να µας πείσει πως όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνοµά του δεν είναι δικαιολογηµένος. “∆εν έχω το µυαλό που λένε πως διαθέτω”, ήταν οι κουβέντες του», λέει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός.

Μοναχοπαίδι, που από τα πρώτα χρόνια του γυµνασίου είχε«κολλήσει» µε τον υπολογιστή του, είχε κρατήσει λίγες παρέες στον Αγιο ∆ηµήτριο. Την πρώτη σελίδα, όπως είπε στους αστυνοµικούς την έσπασε στα 13 του.

«Είδα τελικά πως δεν ήταν κάτι δύσκολο. Επίσης ήταν και ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήµατα για εµένα και τη µητέρα µου», είπε σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές. Για το µόνο που δεν δίνει καµία εξήγηση είναι για ποιο λόγο είχε στο σπίτι του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό µηχανισµό.

Η µητέρα του είχε σταµατήσει να δουλεύει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια και τη συντηρούσε ο Αλέξανδρος, ο οποίος στο µεταξύ έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία»µέσα από το σπίτι του, το οποίο σπανίως εγκατέλειπε. Μόνο στο ελληνικό χρηµατιστήριο διέθετε χαρτοφυλάκιο 48 µετοχών, ενώ τώρα η Επιτροπή για τη Νοµιµοποίηση παράνοµων εσόδων καλείται να διαπιστώσει το εύρος των οικονοµικών δραστηριοτήτων του 18χρονου χάκερ.

Η µεγάλη του «αγάπη» ήταν η δηµιουργία λογισµικών προγραµµάτων τα οποία διέθετε δωρεάν. Αυτά όµως λειτουργούσαν ως «δούρειοι ίπποι» στους υπολογιστές όπου εγκαθιστούνταν και υπέκλεπταν τα δεδοµένα των ανύποπτων χρηστών τους.

Από χθες σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πώς µε βρήκατε;», ήταν η µόνη ερώτησηπου έκανε στους δέκα αστυνοµικούς οι οποίοι στις 6 το πρωί της Τετάρτης µπήκαν στο σπίτι του. Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα είχε κλείσει τον υπολογιστή του. Οι αστυνοµικοί τού περιέγραψαν το µοιραίο του λάθος έναν µήνα πριν όταν «καρφώθηκε» από τον proxy server που χρησιµοποιούσε για τις κυβερνοεπιθέσεις του. Ακουσε σκεπτικός το πώς έφτασαν οι αστυνοµικοί στα ίχνη του και τους ακολούθησε χωρίς να προβάλει καµία αντίσταση.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Χθες το πρωί ο πρώτος αµερικανός αξιωµατούχος του FBI βρέθηκε στην Κατεχάκη, έδωσε συγχαρητήρια στον Μάνο Σφακιανάκη, προϊστάµενο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος της Ασφάλειας Αττικής και προανήγγειλε την άφιξη κλιµακίου συναδέλφων του από την Ουάσιγκτον. Στην ανακρίτρια θα σταλεί και το κατηγορητήριο των αµερικανικών Αρχών για τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν από τον n-splitter όπως ήταν το ψευδώνυµο µετο οποίο ο Αλέξανδρος υπέγραφε τα ηλεκτρονικά χτυπήµατα του.

Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδοµένο πως οι Αµερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του Αλέξανδρου στις ΗΠΑ. Αντίστοιχη κίνηση περιµένουν οι ελληνικές Αρχές και από τη Γαλλία. Αλλωστε οι Γάλλοι προηγούνται χρονικά στο κυνήγι του Αλέξανδρου, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών είχε καταφέρει να σπάσει τη σελίδα της Ιντερπόλ, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Λυών. «Η πρώτη φορά που µας ήρθε σήµα για τον εντοπισµό του ήταν τον Φεβρουάριοτου 2008, όταν στην κεντρική σελίδα της Ιντερπόλ άφησε την ηλεκτρονικήτου υπογραφή. Τον Φεβρουάριο του 2009 η Ελληνική Αστυνοµία δέχθηκε σήµα και από τις αµερικανικές Αρχές που ζητούσαν τον εντοπισµό του n-splitter για την επίθεση εναντίον κυβερνητικών σελίδων», αναφέρει ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. Σκέψεις για την αξιοποίηση του 18χρονου, που θεωρείται αυθεντία στον κόσµο των χάκερ κάνει και η ΕΛ.ΑΣ., η οποία και στο παρελθόν είχε προσφέρει µια αντίστοιχη συνεργασία σε φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης ο οποίος είχε συλληφθεί για χάκινγκ σε σελίδες ελληνικών υπουργείων.
Οι «πειρατές» που έγιναν καρφιά των αµερικανών πρακτόρων. 

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΧΑΚΕΡ γελοιοποιούσαν το FBI και τις µυστικές υπηρεσίες. Τώρα πολλοί από αυτούς, όπως αποκαλύπτει η εφηµερίδα «Guardian», σπεύδουν να διεκδικήσουν το µπλουζάκι που γράφει «Είµαι πράκτορας του FBI». Οταν ο χάκερ Τζεφ Μος, γνωστός ως Σκοτεινός Παραβάτης, ξεκίνησε να διοργανώνει συναντήσεις χάκερ στο Λας Βέγκας, ήξερε ότι σύντοµα θα άρχιζαν τα προβλήµατα καθώς ήθελε να είναι ανοιχτές για να παρευρίσκονται όσοι περισσότεροι χάκερ γίνεται.

«Γνώριζα ότι οι µυστικές υπηρεσίες θα εµφανισθούν είτε το ήθελα είτε όχι» λέει ο Μος, ο οποίος σκαρφίστηκε ένα παιχνίδι µε τον τίτλο «Εντόπισε τον πράκτορα». Εάν κάποιος συµµετέχων υποπτευόταν ότι ένας άλλος είναι πράκτορας, έπρεπε να σηκωθεί και να τον αποκαλύψει. Εάν είχε δίκιο κέρδιζε ένα µπλουζάκι που έγραφε: «Εντόπισα τον πράκτορα». Το παιχνίδι γνώρισε µεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ‘90. Εκτοτε το ετήσιο συνέδριο του Μος έγινε µια από τις µεγαλύτερες συναντήσεις των χάκερ διεθνώς και το παιχνίδι αντιστράφηκε: πλέον το FBI και οι µυστικές υπηρεσίες διαθέτουν έναν ολόκληρο στρατό πληροφοριοδοτών που έχει διαβρώσει τις γραµµές των χάκερ.

Ο Κέβιν Πούλσεν,δηµοσιογράφος του «Wired», έγραψε το βιβλίο «Kingpin» που αποκαλύπτει τη δράση του FBI. Παλιά ήταν ο ίδιος κράκερ µε το ψευδώνυµο Σκοτεινός ∆άντης και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 51 µηνών λόγω των καταθέσεων δύο άλλων χάκερ. Στο βιβλίο αποκαλύπτει πως ο πράκτορας του Οµοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών Κέβιν Μουλάρσκι εµφανίσθηκε ως χάκερ µε το ψευδώνυµο Master Splyntr καιανέλαβε τη διαχείριση του φόρουµ Dark Market όπου συµµετείχαν περισσότεροι από 2.000 χάκερ οι οποίοι αγόραζαν και πουλούσαν προσωπικά δεδοµένα προκειµένου να τα χρησιµοποιήσουν σε απάτες µε πιστωτικές κάρτες. Επί τρία χρόνια το FBI µέσω του Dark Market κατέγραφε τους πάντες.

Το όλο σχέδιο οδήγησε στις συλλήψεις 56 χάκερ από τέσσερις χώρες, µεταξύ των οποίων και του ιδρυτή του Dark Market. Οµως δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που προκειµένου να γλιτώσουν τις ποινές συµφώνησαν να συνεργαστούν µε τις µυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Για παράδειγµα, ο Ντέιβιντ Τόµας πιάστηκε να κανονίζει µιαν απάτη ύψους 30.000 δολαρίων και δέχθηκε να καρφώνει για το FBI µε µισθό 1.000 δολάρια µηνιαίως. Του έστησαν ένα φόρουµ για παράνοµες συναλλαγές, το Grifters, και εκείνος έδινε πληροφορίες στις Αρχές για όσους έµπαιναν σε αυτό.

Περνούσε 20 ώρες την ηµέρα στον υπολογιστή!
O ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ «ζούσε» στον διαδικτυακό κόσµο: έως και 20 ώρες περνούσε καθηµερινά µπροστά από τον υπολογιστή του, ενώ επί έναν µήνα δεν βγήκε εκτός σπιτιού, στον πραγµατικό κόσµο. Σηµάδια που δείχνουν πως ο νεαρός χάκερ είχε ξεπεράσει τα όρια του εθισµού. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Κορµάς, γιατρός και επιστηµονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστηµίου Αθηνών, τα τελευταία στοιχεία των ελληνικών µελετών δείχνουν πως το ποσοστό των παιδιών, τα οποία είναι εθισµένα στο ∆ιαδίκτυο, αυξάνεται. «Στις προηγούµενες έρευνες µιλούσαµε για 1% παιδιών και εφήβων µε συµπτώµατα εξάρτησης. Αυτό που διαπιστώσαµε στην τελευταία µας µελέτη που ανακοινώθηκε µέσα στο 2011, είναι πως το ποσοστό αυτό έφτασε το 2,4%. Και µάλιστα, σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών αυτών προέρχονται από την περιφέρεια», δηλώνει. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Πανεπιστηµιακής Κλινικής του Νοσοκοµείου Παίδων «Π&Α Κυριακού» παρακολουθούνται 120 παιδιά µε συµπτώµατα εθισµού από το Ιντερνετ. Πριν από τέσσερις µήνες ο αριθµός αυτός έφτανε τα 95 περιστατικά. Χαµηλή αυτοεκτίµηση, κακές σχέσεις µε τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας, αλλά και έλλειψη επικοινωνίας µε τους γύρω του είναι µερικά από τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν το προφίλ του εθισµένου εφήβου. «Συνήθως µιλάµε για µαθητές, µε µέσο όρο βαθµολογίας στο σχολείο το 12. Εχουν τον υπολογιστή στο δωµάτιό τους ενώ χρησιµοποιούν Ιντερνετ και από το κινητό τους τηλέφωνο»,διευκρινίζει ο κ. Κορµάς. 

Το κείμενο εδώ.

Απόφαση ανάσα για τους ποδηλάτες.

Τη κυκλοφορία ποδηλάτων στις λεωφορειολωρίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα επιτρέψει το υπουργείο Υποδομών από τις 20 Ιουνίου. Σε ποιους δρόμους θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Σε πιλοτική εφαρμογή, για τη διάρκεια του καλοκαιριού, του μέτρου της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στις λεωφορειολωρίδες, προχωράει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα και να ληφθούν αποφάσεις για την καθιέρωσή του ή μη.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, από τις 20 Ιουνίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στις λεωφορειολωρίδες.
Σύμφωνα με την απόφαση θα κινούνται στο δεξιό άκρο, σε μονό στοίχο δίπλα στο κράσπεδο της οδού, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς, ώστε να υπάρχει επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των διερχόμενων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των υπολοίπων οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.
Οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του ΚΟΚ και οφείλουν να παραχωρούν απόλυτη προτεραιότητα στα ΜΜΜ και στα υπόλοιπα οχήματα, θα φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης και κατάλληλη σήμανση επί των ποδηλάτων, ώστε να είναι ασφαλής και διακριτή η κίνησή τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.
Το μέτρο αφορά στους εξής δρόμους:
* Βασ. Σοφίας, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πυρρή και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Τσόχα και Ακαδημίας
* Φειδιππίδου, μεταξύ των οδών Μεσογείων και Κηφισίας
* Σταδίου, μεταξύ των οδών Σταύρου και Βουκουρεστίου
* Βασ. Κωνσταντίνου και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Βασ. Αλεξάνδρου
* Πατησίων, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Μετσόβου και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Πανεπιστημίου
* Συγγρού στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Ζίννη και Διάκου
* Ακαδημίας, μεταξύ της πλ. Κάνιγγος και της οδού Ιπποκράτους
* Μαυρομματαίων, μεταξύ των οδών Βασ. Ηρακλείου και Ιουλιανού
* Ηπείρου, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων
* Ιπποκράτους, μεταξύ των οδών Κατσώνη και Σόλωνος
* Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Ξιφίου
* Αλεξάνδρας, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος και στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Πατησίων και Σούτσου
* Σωκράτους, μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς
* Ερατοσθένους, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος, και
* Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ των οδών Μιχαλακοπούλου και Βασ. Σοφίας.

Το κείμενο εδώ.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πούλησε το νεφρό του για ένα iPad 2.

Ο 17χρονος Xiao Zheng, λάτρης της τεχνολογίας αλλά πιεσμένος οικονομικά, αποφάσισε να προβεί σε μία παρακινδυνευμένη επέμβαση αφαίρεσης νεφρού με σκοπό να εξοικονομήσει το πολυπόθητο χρηματικό ποσό.

Ζώντας στην Κίνα, την πρωτεύουσα των ηλεκτρονικών συσκευών, το να έχεις ένα καινούριο μοντέλο κινητού ή το τελευταίο γκάτζετ της αγοράς μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο και ισχύ.

Έτσι, η μόδα αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστο το νεαρό μαθητή και τον ώθησε να βρει χρήματα μέσω ανορθόδοξων διαδικασιών.

Σέρφαρε στο διαδίκτυο, όταν εντόπισε μία αγγελία η οποία υποσχόταν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, σε όποιον ήταν διατεθειμένος να πουλήσει το νεφρό του. Αμέσως τηλεφώνησε στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας και κανόνισε να βρεθούν από κοντά για περισσότερες λεπτομέρειες.

Την επόμενη κιόλας ημέρα ταξίδεψε στην πόλη Chenzhou της επαρχίας Hunan για βρεθεί στο ραντεβού του, το οποίο θα πραγματοποιούνταν στο τοπικό νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού από τον ιδιωτικό χειρούργο που είχαν προσλάβει για να φέρει σε πέρας την επικίνδυνη επέμβαση.

Πήρε εξιτήριο μετά από 3 ημέρες και ο πρώτος του σταθμός ήταν ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Αγόρασε ένα iPad2 και ένα iPhone με τα ''κέρδη'' του.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν επέστρεψε σπίτι του και είδε τη μητέρα του. Καχύποπτη για τα νέα του αποκτήματα, τον ρώτησε επισταμένα που βρήκε τόσα χρήματα για να τα αγοράσει.

Μετά από αρκετή ώρα ο Zheng ομολόγησε την πράξη του και έδειξε την τεράστια ουλή στο σώμα του. Αναστατωμένη η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των 3 ανδρών που εμπλέκονταν στην οργάνωση.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα με το σύνολο της κοινής γνώμης να κατηγορεί τον υλισμό της σύγχρονης κοινωνίας, ο οποίος κατέστρεψε το ήθος και τις αξίες των νέων παιδιών.

Ο Xiao Zheng υποφέρει ακόμα από τις επιπλοκές της εγχείρησης και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.

Κείμενο εδώ.