Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Χάκερ έκλεψαν τα e-mail του Ρομπάι.

Θύμα υποκλοπής της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας έπεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, καθώς επίσης και δέκα ακόμη ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι.

Οι χάκερ, σύμφωνα με της εισόδους στον υπολογιστή, εισέβαλαν στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 8, τις 11, τις 13 και τις 18 Ιουλίου 2011 και το Μνημόνιο για την Ελλάδα συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου.

Μέσα σε 14 λεπτά, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του στις 27 Ιουλίου, "σήκωσαν" τα e-mail του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του κεντρικού προσώπου που διαχειριζόταν τις λεπτές πολιτικές του ελληνικού Μνημονίου.

Για περισσότερες από δέκα ημέρες, εισέβαλαν στο δίκτυο του Συμβουλίου τέσσερις φορές, αποκτώντας πρόσβαση στις συζητήσεις 10 ακόμη αξιωματούχων.

Η παραβίαση, που δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα όπως αναφέρει "Το Έθνος", έδωσε δυνητικά στους εισβολής μία εικόνα της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

Το θέμα έφεραν στη δημοσιότητα Αμερικανοί "κυβερνοράμπο", οι οποίοι κατηγορούν χάκερ που έχουν κάποια σχέση με την κινεζική κυβέρνηση.

Οι ερευνητές, όπως είχε αναφέρει το Bloomberg, είχαν ταυτοποιήσει συνολικά 20 θύματα χάκερ, τα περισσότερα από αυτά ήταν οργανισμοί με μυστικά που θα μπορούσαν να δώσουν ένα πλεονέκτημα στην Κίνα στην προσπάθειά της να καταστεί η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Άρθρο εδώ.