Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Απογοητευμένοι οι οπαδοί της «Αποκάλυψης».

Μάταια περίμεναν χθες αρκετοί Αμερικανοί την έλευση της Ημέρας της Κρίσεως όπως είχε προβλέψει ο 89χρονος ευαγγελιστής Χάρολντ Κάμπινγκ. Κάποιοι από τους πιστούς που ήταν πεπεισμένοι ότι η Αποκάλυψη, όπως προφητεύεται στην Καινή Διαθήκη, θα ξεκινούσε με ένα μεγάλο σεισμό χθες, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αποτυχία της πρόβλεψης λέγοντας πως ίσως ο θεός ήθελε να δοκιμάσει την πίστη τους.

Ωστόσο, ο Κάμπινγκ που έχει ιδρύσει μια ενορία, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες.

Η διαφημιστική καμπάνια που είχε ξεκινήσει για να προειδοποιήσει τον κόσμο για την ημέρα της κρίσεως, έγινε σε διεθνές επίπεδο και κόστισε χιλιάδες δολάρια.

Κάποιοι ταξίδεψαν 5.000 χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν στην Καλιφόρνια όπου βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός του Κάμπινγκ προκειμένου να ζήσουν μαζί με αυτόν και άλλους οπαδούς τις τελευταίες ώρες τους πριν αναληφθούν στους ουρανούς.

"Ήλπιζα να συμβεί γιατί πιστεύω ότι στον παράδεισο θα είναι καλύτερα απ΄ότι εδώ" δήλωσε ένας από αυτούς, σύμφωνα με το BBC.

Η εφημερίδα Washington Post, αναφέρει ότι οι τηλεφωνικές γραμμές για την πρόληψη αυτοκτονιών βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να συνδράμουν όσους πιστούς πέσουν σε κατάθλιψη έπειτα και από τη μη εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Η εφημερίδα New York Times, αναφέρει ότι μια χριστιανική οργάνωση στην Καλιφόρνια πραγματοποίησε λειτουργία καλώντας τους απογοητευμένους πιστούς να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να τους απαλύνουν τον πόνο.

Άλλοι χθες διοργάνωσαν πάρτι σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ διακωμωδώντας τις προβλέψεις του Κάμπινγκ, ενώ ορισμένοι συγκεντρώθηκαν και έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός του 89χρονου ευαγγελιστή.

Ένας από τους συγκεντρωμένους δήλωσε στο BBC πως είναι πολύ λυπηρό να ξέρει κανείς ότι γονείς ξόδεψαν τις αποταμιεύσεις για τις σπουδές των παιδιών τους ή πούλησαν τα σπίτια τους για να δωρίσουν τα χρήματα αυτά στην οργάνωση του Χάρολντ Κάμπινγκ προκειμένου να προωθήσει την εκστρατεία του για το τέλος του κόσμου.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε προβλέψει και πάλι το τέλος του κόσμου το 1994 και τότε είχε δικαιολογηθεί ότι η αποτυχία του οφειλόταν σε μαθηματικό λάθος.

Το κείμενο εδώ.