Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ας διαλέξει ο καθένας πλευρά.





Περισσότερο από αυτό
αυτό είναι η ουσία της ουσίας, αυτός ο βαθύτερος εφιάλτης, αυτό που αν συνεχιστεί θα έχουμε στα αλήθεια κάποια στιγμή εμφύλιο: «με ρωτατε αν θα κινηθω νομικα. διστάζω να πάω αστυνομία μετά από απόψε. δεν θελω να'χουν το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση μου στο αρχειο».
Έχει περάσει ο καιρός που δικαιούται ο οποιοσδήποτε να σφυρίζει αδιάφορα. Ας αποφασίσει ο Δένδιας τι ρόλο ήρθε να παίξει σε αυτήν τη ζωή, ας αποφασίσει ο Κουβέλης τι ρόλο ήρθε να παίξει σε αυτήν τη ζωή, ας αποφασίσει ο Τσίπρας τι ρόλο ήρθε να παίξει σε αυτήν τη ζωή.
Ας αποφασίσουμε όλοι αν έχουμε αστυνομία δημοκρατικού καθεστώτος ή αν η αστυνομία πρόλαβε πρώτη και φασιστοποιήθηκε εντελώς, με τους υπόλοιπους θεσμούς να έπονται.
Πάντως πολίτευμα που ο πολίτης φοβάται να απευθυνθεί στην αστυνομία, φοβάται μην πάθει κακό πηγαίνοντας στην αστυνομία να καταγγείλει αδικήματα εις βάρος του, είναι πολίτευμα τοξικό.
Όλοι εσείς που τα βάζατε μια ζωή και τα βάζετε ακόμα με την αριστερά, αν δεν εκτελείτε αποστολή είναι ώρα να ξυπνήσετε: αυτού του είδους η διαπλοκή αστυνομίας και νεοναζί αργά ή γρήγορα θα δαγκώσει και το δικό σας σβέρκο. 
Αυτή είναι η Ευρώπη που ψηφίσατε; Αυτός ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στον οποίο ομνύετε; Αυτοί είστε;
Το άρθρο είναι του Old Boy και βρίσκεται εδώ.